BeursbezoekPremium Partnercontent

BROODWAY 2021 STILT HONGER VAN DE FOODBRANCHE

broodway veliche

De volledige foodbranche keek reikhalzend uit naar Broodway, Meat Expo & Taste of Tavola, die plaatsvonden van 26 tot en met 29 september in Kortrijk Xpo. Het feit dat de drie beurzen sinds lange tijd de eerste vakbeurzen voor de branche waren, gecombineerd met de drang om elkaar weer live te ontmoeten en het verlangen om weer nieuwe producten te ontdekken, waren de ideale mix voor een geslaagde editie. In totaal vonden 18.916 professionals de weg naar Kortrijk Xpo, +/- een evenaring van het bezoekersaantal van 2018 (+0,9%).

bijzonder fijn weerzien

De trend in de markt, waarbij de grenzen tussen de bakkers, slagers en andere detailhandel vervagen, vertaalde zich op de beursvloer in een goede bezoekersdoorstroming en een mooie kruisbestuiving tussen de 3 beurzen. De exposanten van de 3 vakbeurzen waren het er over eens dat meer dan ooit kwaliteit boven kwantiteit primeerde. Interessante contacten, een gunstig investeringsklimaat met concrete interesse in specifieke producten en diensten en in directe verkoop ...; de positieve sfeer op de vakbeurzen sprak voor zich. Niet alleen was het een bijzonder fijn weerzien voor de hele food community, het was ook een verademing om weer op een ‘normale’ manier zaken te doen.

In totaal vonden 18.916 professionals de weg naar Kortrijk Xpo

NIEUWIGHEDEN IN DE SECTOR

In hal 3 kwamen uiteenlopende producten van enkele firma’s op de vitrine van de Innovation Awards terecht. Terwijl de vakjury de winnaars selecteerde in de categorieën food en non-food, brachten bezoekers hun stem uit voor de publieksprijs.

broodway cnudde award
De bamboepulpvormen om in te bakken (Cnudde) veroverden de Innovation Award non-food

De sharing box 4 raw vegan squares van Vali Sweet but Different won de Innovation Award Food. De sharing box is een voorverpakt ecodoosje met 4 smaakvolle plantaardige taartjes in 4 smaken: mango-passievrucht-gember, cacao, fondant-vanille en aardbei-framboos. Dit doosje geeft de bakker de kans om de klanten voorverpakte, glutenvrije én lactosevrije patisserie aan te bieden. De box wordt diepvries geleverd en de bakker ontdooit per dag of per bestelling wat hij nodig heeft.

De Innovation Award non-food was voor de bamboepulpvormen om in te bakken van Cnudde, in diverse maten, van diameter 4 cm tot 30 cm, met enkel bakpapier of gecombineerd met een houten bodem. Het nieuwe bamboegruis groeit 20 keer sneller dan hout en is dus veel milieuvriendelijker. De witte kleur kan gemakkelijk worden gepersonaliseerd met het logo of de naam van de klant en zelfs aan hoge temperaturen zal de pulp niet verkleuren of verbranden.

Frozen Crème Brûlée van de gelijknamige firma ging aan de haal met de publieksprijs. De crème brûlée is kant en klaar met een krokant gebrand laagje, eenvoudig op te warmen in de microgolfoven. Hij is diepgevroren en kan geserveerd worden binnen de 2 minuten.

broodway innovation
De sharing box met 4 smaakvolle plantaardige taartjes (Vali Sweet but Different) won de Innovation Award Food 

prestigieuze vakwedstrijden traditie op broodway

Belgisch Kampioenschap Aspirant Baker

Tijdens de finale van de Belgian Championship Aspirant Baker toonden 8 jongeren dat er een mooie toekomst is weggelegd voor het bakkersambacht. Voor het eerst streden meer meisjes dan jongens voor de felbegeerde titel en dat is een positieve wending. Het was Dina Ben Taib die de gouden medaille in de wacht sleepte, Ella Lenjou en Pina Gonçlaves vervolledigen het podium. Dina haalde door alle categorieën heen – waaronder brood, stokbrood en viennoiserie – de hoogste score. “Maar eigenlijk zijn alle deelnemers winnaars”, vertelt Guido Devillé, een van de drijvende krachten achter Aspirant Baker. “Ze zijn echt overtuigd van ons ambacht. Acht op tien voormalige deelnemers van onze wedstrijd hebben intussen een eigen zaak, werken in het onderwijs of zijn aan de slag als demonstrateur.”

aspirant baker winnares
Dina Ben Taib won de finale van de Belgian Championship Aspirant Baker

World Chocolate Master

Broodway kon op de tweede dag uitpakken met de Belgische nationale selectie van de World Chocolate Masters. 3 topchocolatiers (Wim Vijverman, Oliver Van Nueten en Togo Matsuda) gingen de strijd aan tijdens deze zeer hoogstaande en prestigieuze wedstrijd. Een heuse topjury beoordeelde de creaties en koos Togo Matsudo om ons land te vertegenwoordigen tijdens de finale van de World Chocolate Masters in 2022. Het volledige verslag lees je hier.

broodway vyverman
Wim Vyverman werd met zijn ontwerp uit de eerste opdracht als publieksfavoriet verkozen

Vaktechnische demo’s

De demo’s door Joost Arijs, Hans d’Heer, Guido Devillé, Joeri Vandekerckhove en Dimitri Vandeweghe mochten zoals vanouds rekenen op sterke interesse van de bezoekers. Daarnaast konden de bezoekers voor het eerst wedstrijdteams bewonderen die hun laatste training afwerkten, zoals Guillaume David van Bakkerij De Cock, Stefan Van Daele van De Broodsmid en coach Guido Devillé voor de 8e Mondial du Pain. Ten slotte kon men ook de afgevaardigde ploeg met Amelie Vanhees, Jorne Mens Lauwers en Kenneth Van Hoesem voor Les Pellons d’Or vanop de eerste rij aan het werk zien. 

broodway mondial du pain
Stefan Van Daele van De Broodsmid en coach Guido Devillé werken hun laatste training af voor de 8e Mondial du Pain
Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Jade Lambrecht12 oktober 2021

Meer weten over

Print Magazine

Recente Editie

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine
Cookies

Professional maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacy- en cookiebeleid.